med tog til Hamburg og Berlin

Tyskland

Opdateret 15.9.2019

Den anbefalede rute fra Danmark til Tyskland går via Hamburg som er porten til resten af Tyskland og faktisk hele Europa. Bemærk at fra efteråret 2019 vil tog fra København til Tyskland køre gennem Jylland og ikke via Rødby. Trafikken via Rødby bliver først genoptaget når Fehmarn-tunnellen står færdig.


København/Aarhus - Hamburg/Berlin

Rejsetid: ca. 4,5 - 5 timer (Hamburg), 7 timer (Berlin)

Pris fra: ca. kr


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Fra/Til Billetter Afgang Ankomst Pris fra ca. kr
  København / Aarhus - Hamburg / Berlin DSB 08:52 (KBH) / 09:26-09:33 (AAR) 14:02 (HAM) / 16:20 (BER) 228

Hvis man rejser fra København, andre dele af Sjælland eller Fyn, skal man skifte tog i Fredericia.

Der er også en afgang fra København vi Rødby kl. 9.10. Rejsetiden er stort set den samme, men bemærk at det er med bus fra København til Rødby. Derudover er CO2-udledningen også lidt højere på denne afgang pga. færgeoverfarten.

Der er adskillige afgange fra både Aarhus og København hver dag – tjek tiderne på DSB’s eller Deutsche Bahns hjemmeside. DSB viser kun køreplaner tre måneder frem i tiden, men på DB’s hjemmeside kan man se togtider længere frem i tiden, dog uden at kunne booke.

Bus eller bil fra Danmark til Hamburg/Berlin


En alternativ måde at komme til Tyskland er med Flixbus – det er ofte lidt billigere (fra ca. 127 kr (AAR) / 146 kr (KBH).), men det tager længere tid, ca. 6-7 timer til Hamburg.

Det er også muligt at komme til Tyskland fra mange steder i Danmark ved at benytte kørselstjenesten Gomore.


Videre rejse til andre dele af Tyskland


Hvis man skal videre til en anden by i Tyskland, er det som regel en fordel at købe én billet til hele rejsen for at spare penge. Tyskland har et glimrende net af højhastighedstog. Hvis man begynder rejsen om morgenen, kan man nå frem til næste alle steder i Tyskland samme dag.

Videre rundt i Tyskland

Tyskland har et meget stort tog- og busnet samt velfungerende offentlig transport i byerne. Se for eksempel:

Deutsche Bahn
Eurolines
Flixbus

Du kan finde dine egne offentlige transportforbindelser ved at bruge Google, f.eks. "Berlin public transport".

Det mest miljøvenlige valg

Hvis du ønsker at minimere CO2-udledningen på din rejse, er det en fordel at rejse via Jylland for at undgå en færgeoverfart.

Selv om de fleste tog til Tyskland lige nu kører med diesellokomotiver, er toget stadig den mest miljøvenlige måde at rejse på.

DSB er i fuld gang med at elektrificere både tog og strækninger og forventer at alle hurtigtog til Tyskland er elektrificeret i 2021.