Rejs til Tjekkiet med tog

Tjekkiet

Opdateret 23.10.2019

Med tog til Prag via Hamburg


Der kører direkte tog fra Hamburg til Prag (via Berlin og Dresden) hver anden time i dagtimerne – fra Aarhus kræver det kun skifte i Hamburg, mens man også skal skifte i Fredericia hvis man kommer fra København.København / Aarhus - Hamburg - Berlin - Dresden - Pragß

Rejsetid: ca. 12-13 h

Pris fra: ca. kr


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Fra/Til Billetter Afgang Ankomst Pris fra ca. kr
  København / Aarhus - Prag Deutsche Bahn eller DSB 08:52 (KBH) / 09:26-09:33 (AAR) 21:36 299

Der er normalt også tidligere forbindelser fra både Jylland og Sjælland – tjek tiderne på din rejsedato på Deutsche Bahns hjemmeside. Billetterne kan købes hos både DSB og Deutsche Bahn – billetterne hos Deutsche Bahn er en anelse billigere, omkring 5 kr. På DB’s hjemmeside vises også af og til ruter, hvor en del af rejsen foregår med tyske lokaltog. Disse ruteforslag vises ikke på DSB’s hjemmeside. Hvis du vil fordele rejsen over to dage, kan du f.eks. overnatte i Hamburg (se hoteller i nærheden af Hamburg Hbf her) eller Berlin (tjek hoteller ved Berlin Hbf her) eller en af de andre byer på ruten. Det er stadig en fordel at købe rejsen på én samlet billet når du overnatter undervejs – læs mere her om hvordan du booker en billet med et længere ophold.Billigere løsning med længere rejsetid - bus hele vejen

Hvis du har et meget stramt budget, kan du tage bussen hele vejen - rejsetiden er 14-16 timer til Prag med direkte bus fra København eller Aarhus (ét skifte i Berlin) og prisen kan være helt ned til 229 kr. (288 kr. fra Aarhus). Du kan tjekke busforbindelser fra Danmark til Tjekkiet hos Flixbus.

Videre rundt i Tjekkiet

Tjekkiet har gode tog- og busforbindelser rundt i landet samt velfungerende offentlig transport i byerne. Se mere på:

Ceske Dráhy (tjekkiske tog)
Idnes.cs (søgemaskine til offentlig transport i Tjekkiet)
Regiojet (busser og tog - også til andre lande)
Flixbus (busser - også til resten af ​​Europa)
Blablacar (samkørsel)

Du kan let finde de enkelte byers offentlige transport med tilhørende kort ved at søge på Google, f.eks. "Prag offentlig transport".

Det mest miljøvenlige valg

Hvis du ønsker at minimere CO2-udledningen på din rejse, er det en fordel at rejse via Jylland for at undgå en færgeoverfart.

Selv om de fleste tog til Tyskland lige nu kører med diesellokomotiver, er toget stadig den mest miljøvenlige måde at rejse på.

DSB er i fuld gang med at elektrificere både tog og strækninger og forventer at alle hurtigtog til Tyskland er elektrificeret i 2021.