rejse med tog til Østrig

Østrig

Opdateret 15.9.2019

Det er nemt at rejse med tog fra Danmark til Østrig - du kan frit vælge om du vil rejse med dagtog eller med nattog fra Hamburg direkte til Wien eller Innsbruck. Udsigten til Alperne er helt fantastisk, specielt på strækningen mellem München og Innsbruck.


Dagtog fra Danmark til Wien eller Innsbruck


København/Aarhus - Hamburg - Wien/Innsbruck

Rejsetid: ca. 14 h

Pris fra: ca. kr


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Fra/Til Billetter Afgang Ankomst Pris fra ca. kr
  København / Aarhus - Wien / Innsbruck Deutsche Bahn 07:10-07:35 (KBH) / 07:24 (AAR) 23:09 (WIE) / 21:18 (INN) 447


Hvis du skal til Innsbruck, skifter du normalt tog i Hamburg og München - hvis du skal til Wien, i Hamburg og Nürnberg. Det kan være en god løsning at overnatte i en af disse byer for at reducere rejsetiden den første rejsedag - du kan stadig nå til Østrig ganske tidligt næste dag.

Hvis du beslutter at overnatte i Tyskland, kan det stadig være en god ide at stadig købe rejsen på én billet - DB's system giver dig mulighed for at specificere et ophold i en by, fx i 12 timer. Ved at klikke på "Ændre andre angivelser" og dernæst ”Tilføj mellemstop” på hjemmesiden og vælge et ophold på fx 12:00 i München, kan du nogle gange opnå en god besparelse sammenlignet med at købe separate billetter fra Danmark til München og München til Østrig.
Fra Danmark til Østrig med nattog fra Hamburg


København/Aarhus - Hamburg - Wien/Innsbruck

Rejsetid: ca. 19-21 h

Pris fra: ca. kr


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Fra/Til Billetter Afgang Ankomst Pris fra ca. kr
  København / Aarhus - Hamburg Deutsche Bahn 12:52-12:56 (KBH) / 13:26-13:37 (AAR) 18:02 228
  Hamburg - Wien / Innsbruck ÖBB Nightjet 20:26-20:29 08:27-10:44 365

I højsæsonen er der rift om pladserne og det anbefales derfor at booke plads på nattoget så snart du kender dine rejsedatoer.

For Hamburg - Wien / Innsbruck er priserne i "Couchette"-kategorien (liggevogn), hvor du har en delt 6- eller 4-sengs kupé. En 4-personers kupé er ca. 75 kr. dyrere, men det er pengene værd, da der er mere plads og færre mennesker i kupéen. Sengen har dyne, pude og tæppe.

Hvis du er på udkig efter lidt mere luksus, kan du købe en "Sleeper Cabin" (sovevogn) i en 3-, 2- eller 1-personskupé med en bedre seng, mere plads, kvalitetstæpper og rindende vand. Morgenmad er også inkluderet såvel som delt bad. Sleeper Cabin priser fra Hamborg til Wien / Innsbruck fra 500 kr. Du kan få din egen enmandskupé fra 1000 kr.

For familier er det mest praktisk at købe hele kupéen eller sovekabinen til eget brug.

Der er også en senere forbindelse fra Danmark til Hamburg som ankommer 20:16, men der er så kort tid til at skifte til nattoget at det ikke kan anbefales - det er dog principielt muligt at nå nattoget med denne forbindelse. En anden mulighed er at tjekke Flixbus fra Danmark til Hamburg.Billigere løsning med længere rejsetid - bus hele vejen


Hvis du har et meget stramt budget, kan du tage bussen hele vejen - rejsetiden er 19-20 timer og prisen kan være helt ned til 300 kr. Du kan tjekke busforbindelser fra København og Aarhus hos Flixbus.

Videre rundt i Østrig

Østrig har et meget stort tog- og busnet samt velfungerende offentlig transport i byerne. Se for eksempel:

ÖBB (tog i Østrig)
Postbus (busser i Østrig)
Flixbus (busser - også til andre lande)
Blablacar (samkørsel)

Du kan finde dine egne offentlige transportforbindelser ved at bruge Google, f.eks. "Wien public transport".

Det mest miljøvenlige valg

Hvis du ønsker at minimere CO2-udledningen på din rejse, er det en fordel at rejse via Jylland for at undgå en færgeoverfart.

Selv om de fleste tog til Tyskland lige nu kører med diesellokomotiver, er toget stadig den mest miljøvenlige måde at rejse på.

DSB er i fuld gang med at elektrificere både tog og strækninger og forventer at alle hurtigtog til Tyskland er elektrificeret i 2021.