Rejs til Kroatien med tog

Kroatien

Opdateret 9.10.2019

Fra Danmark til Kroatien via Tyskland og Østrig


På denne rute kan du vælge, om du vil rejse fra München til Zagreb med nattog (den hurtigste mulighed) eller ved at overnatte i München og tage et dagtog til Kroatien gennem det smukke alpelandskab. Hvis du ikke har travlt, anbefaler vi stærkt at tage dagtog fra München til Zagreb - togrejsen er meget smuk!København / Aarhus - Hamburg - München - Ljubljana - Zagreb

Rejsetid: ca. 1 dag (nattog) / 1 dag 9 h (overnatning i München)

Pris fra: ca. kr + overnatning


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Fra/Til Billetter Afgang Ankomst Pris fra ca. kr
  København/Aarhus - München Deutsche Bahn 08:00-09:33 20:42 448
  München - Zagreb Deutsche Bahn

08:05-08:27

12:17-12:27

17:10

20:53

298

Du kan se hoteller tæt på hovedbanegården i München her. Man kan efter ankomsten til München enten tage dagtoget næste dag eller fortsætte med det samme med nattoget nedenfor:

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Fra/Til Billetter Afgang Ankomst Pris fra ca. kr
  München - Zagreb ÖBB 23:20-23:40 08:35 366

For München - Zagreb er priserne i "Couchette"-kategorien (liggevogn), hvor du har en delt 6- eller 4-sengs kupé. En 4-personers kupé er ca. 75 kr. dyrere, men det er pengene værd, da der er mere plads og færre mennesker i kupéen. Sengen har dyne, pude og tæppe.

Hvis du er på udkig efter lidt mere luksus, kan du købe en "Sleeper Cabin" (sovevogn) i en 3-, 2- eller 1-personskupé med en bedre seng, mere plads, kvalitetstæpper og rindende vand. Morgenmad er også inkluderet såvel som delt bad. Sleeper Cabin priser fra München til Zagreb fra 515 kr. Du kan få din egen enmandskupé fra 960 kr.

NB! Det kan i øjeblikket være svært at finde Couchette-billetter til denne rejse, men Sleeper Cabin-billetter kan som nævnt fås til en god pris – helt ned til 515 kr. for en seng i en 3-personerskupé.

For familier er det mest praktisk at købe hele kupéen eller sovekabinen til eget brug.


Alternativ rute fra Danmark til Kroatien med nattog fra HamburgKøbenhavn / Aarhus - Hamburg - München - Ljubljana - Zagreb

Rejsetid: ca. 1 dag 4 h

Pris fra: ca. kr


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Fra/Til Billetter Afgang Ankomst Pris fra ca. kr
  København / Aarhus - Hamburg Deutsche Bahn 12:52-12:56 (KBH) / 13:26-13:37 (AAR) 18:02 228
  Hamburg - München ÖBB 20:29 07:09 366
  München - Zagreb Deutsche Bahn

08:05-08:27

12:17-12:27

17:10

20:53

298

I højsæsonen er der rift om pladserne og det anbefales derfor at booke plads på nattoget så snart du kender dine rejsedatoer.For Hamburg - München er priserne i "Couchette"-kategorien (liggevogn), hvor du har en delt 6- eller 4-sengskupé. En 4-personerskupé er ca. 75 kr. dyrere, men det er pengene værd, da der er mere plads og færre mennesker i kupéen. Sengen har dyne, pude og tæppe. Hvis du er på udkig efter lidt mere luksus, kan du købe en "Sleeper Cabin" (sovevogn) i en 3-, 2- eller 1-personskupé med en bedre seng, mere plads, kvalitetstæpper og rindende vand. Morgenmad er også inkluderet såvel som delt bad. Sleeper Cabin priser fra Hamburg til München fra 500 kr. Du kan få din egen enmandskupé fra 1000 kr. 


For familier er det mest praktisk at købe hele kupéen eller sovekabinen til eget brug.Der er også en senere forbindelse fra Danmark til Hamburg som ankommer 20:16, men der er så kort tid til at skifte til nattoget at det ikke kan anbefales - det er dog principielt muligt at nå nattoget med denne forbindelse. En anden mulighed er at tjekke Flixbus fra Danmark til Hamburg.
Bus fra Danmark til Kroatien

Hvis du har et meget stramt budget, kan du tage bussen hele vejen - rejsetiden er ca. 26 timer og prisen kan være helt ned til 600 kr. Du kan tjekke busforbindelser fra København og Aarhus hos Flixbus.

Videre rundt i Kroatien

Kroatien har et godt tog- og busnetværk og god offentlig transport i byerne. Se mere på::

HŽPP (kroatiske tog)
Buscroatia (kroatiske busser)
Flixbus (busser - også til resten af ​​Europa)
Blablacar (samkørsel)

Du kan let finde de enkelte byers offentlige transport med tilhørende kort ved at søge på Google, f.eks. "Zagreb offentlig transport".

Det mest miljøvenlige valg

Hvis du ønsker at minimere CO2-udledningen på din rejse, er det en fordel at rejse via Jylland for at undgå en færgeoverfart.

Selv om de fleste tog til Tyskland lige nu kører med diesellokomotiver, er toget stadig den mest miljøvenlige måde at rejse på.

DSB er i fuld gang med at elektrificere både tog og strækninger og forventer at alle hurtigtog til Tyskland er elektrificeret i 2021.