Køb af billetter og ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Billetkøb / ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvornår skal du købe billetter?


Som tommelfingerregel så tidligt som muligt, hvis du vil have billige billetter. Priserne begynder ofte at stige cirka en måned før afrejse, men dette kan variere meget afhængig af tilgængelighed, transportmiddel (tog/bus) og årstid. Du kan også få billige billetter til samme dag eller dagen efter, og det kan give dig meget mere frihed på din rejse og rute.

Undtagelsen er lande med faste billetpriser, hvor billetterne til en bestemt rejsedag koster det samme uanset hvornår man køber dem. Det gælder bl.a. følgende lande: Estland, Letland, Litauen, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Albanien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kosovo, Grækenland, Montenegro, Nordmakedonien, Serbien, Moldova, Ukraine, Hviderusland, Holland, Belgien, Luxembourg og Schweiz.
Hvornår bliver billetterne sat til salg?


Det afhænger af selskabet - normalt ca. 3-6 måneder før afrejse. Det er nemt at se på selskabets hjemmeside, f.eks. ved at søge efter en billet 6 måneder frem i tiden. Hvis hjemmesiden viser køreplan og pris for den dag du valgt, kan billetten sandsynligvis bookes.
Kan det betale sig at tegne en rejseforsikring?


Ja - det er meget nyttigt, hvis et tog bliver forsinket og du derfor ikke når den næste forbindelse. Det giver dig også ro i sindet, når du rejser. Ofte købes billetter fra forskellige selskaber separat, når du rejser med tog og bus, og i tilfælde af forsinkelse får du kun godtgørelse, hvis du har en rejseforsikring.

Husk også at ansøge om et blåt EU-sundhedskort, når du rejser til EU / EØS / Schweiz - rejseforsikringen kræver ofte at man har dette kort og behandlingsudgifterne faktureres normalt direkte fra Danmark via dette kort hvis man ikke har en rejseforsikring. I mange lande kan du godt få behandling uden kortet, men tag det blå kort med for at være på den sikre side.
Hvor lang tid skal man afsætte til at skifte?


Vi anbefaler cirka en time, især hvis du skal skifte til en forbindelse, som der ikke er noget alternativ til (f.eks. nattog, færger osv.), da der altid er risiko for forsinkelser. Det tager også den værste stress, da de fleste forsinkelser er på under 15 minutter - så selvom du er lidt forsinket, har du rigelig tid til at skifte og kan tage det helt roligt. Et skifte er også velegnet til at få noget mad, shoppe eller gå på toilettet.

Hvis du booker forbindelser med kort tid til at skifte, anbefales rejseforsikring stærkt i tilfælde af forsinkelser.
Kan det betale sig at købe et Interrail-kort?


Det afhænger af tidspunkt, rute og din alder. Nogle gange kan togbilletter, der er købt i god tid, være meget billigere end et Interrail-kort. Hvis du vil kunne rejse spontant, kan et Interrail-kort være et godt valg. Nogle tog har også tillægsgebyrer for den obligatoriske pladsreservation eller for sengetøj ud over prisen på Interrail-kortet. Pladsreservationerne koster normalt 30-200 kr. afhængig af land og togtype.Hvordan får jeg de billigste billetter? Specificere et ”Mellemstop” i en by


For at få så billige internationale togbilletter som muligt er det nemmest at forsøge at udnytte Deutsche Bahns specielle billetter (Sparpreis og Supersparpreis) og endnu vigtigere at købe rejsen på én samlet billet, hvis det er muligt.

Selvom du beslutter at overnatte undervejs, kan du bruge DBs reservationssystem til at specificere et ”Mellemstop” i en by ved at klikke på "Flere valgmuligheder" eller "Ændre andre angivelser" på billetsøgningen og tilføje den by, du vil overnatte i, og varigheden af dit ophold (f.eks. 12 timer til overnatning). Dette giver dig mulighed for at købe rejsen på én samlet billet, og det er muligt at gøre ophold på op til 48 timer - så hvis du tilbringer et par dage i en by undervejs, kan du på den måde spare penge på billetterne. Det er for det meste muligt at købe rejsen på én samlet billet til lande i Central- og Vesteuropa + Storbritannien, Italien, Slovenien og Kroatien.